Forældre

3 overvejelser alle nye forældre bør gøre sig

Denmark

Det er en stor omvæltning at blive forældre. Hvis du ikke har gjort dig en masse overvejelser, før barnet blev født, så er det på tide, at du gør det nu. Det er virkelig ikke noget, man bare bør forsøge sig med, men mange forældre får desværre kun børn fordi de ser det som en selvfølge. Vi er mennesker; vi får børn. Der er en million andre måder at få mening i sit liv, men at få et barn er en virkelig dårlig måde at gøre det på, for det virker ikke altid. Og så står man der med et barn, man egentlig ikke gider at have længere, men det kan man jo ikke sige, for så er man jo pludselig et dårligt menneske. Det er helt idiotisk at der ikke bliver gjort mere for, at børn får den bedst mulige opvækst. Det kan du bidrage til ved at gøre dig nogle overvejelser, nu hvor du er blevet forælder. Lad os starte med nogle nemme overvejelser.

Skal barnet have sit eget værelse? Hvor og hvornår? Hvis du flytter ind i et hus eller en lejlighed, hvor der ikke er plads til, at barnet kan få sit eget værelse, så betyder det selvfølgelig, at du på et eller andet tidspunkt i den nærmeste fremtid bliver nødt til at flytte igen. Noget andet er, at børneværelset også skal indrettes ordentligt. Der skal være seng og formentlig et skrivebord, men det er rent praktiske ting. Hvis du ikke også pynter værelset med planter, børneplakater eller lignende, så ender du altså ud med et værelse, der ikke er rart at opholde sig i, for slet ikke at nævne for ubehageligt det må være for dit barn at sove der.

Hvad gør du, når barnet skriger om natten? Er du klar over, hvor stor en forskel det gør, om man har fået nok søvn i løbet af natten? For dem, der aldrig har haft langvarige problemer med at sove kan det være svært, ja nærmest umuligt, at forestille sig, hvor meget det påvirker en. Du er ikke bare mere sløv – du bliver nemmere irriteret og frustreret, det er nemmere at nå det punkt, hvor man bare har lyst til at give op, sætte sig ned og begynde at græde. Det er ikke en sjov tilstand.

Sidst men ikke mindst bør du overveje, om der er andre, der ville være bedre i stand til at tage sig af dit barn. Nogle vil sige, at der ikke findes nogen bedre til at opdrage et barn end barnets egne forældre. Det er kort sagt løgn. Det er så nemt at modbevise, at det slet ikke er sjovt. Hvis forældrene slår barnet og mishandler det på andre måder, er det så virkelig bedre end at det blev adopteret af fornuftige forældre?