Wedding

3 ting du ikke må glemme til bryllupsfesten

Tips

Der findes ifølge mange ikke nogen mere festlig anledning end et bryllup. For nogle handler det mere om natten før og den efterfølgende bryllupsrejse, mens det for andre er ceremonien i kirken, der er højdepunktet. Festen efter brylluppet må man dog ikke glemme, da det bestemt også er en vigtig del af traditionen. I mange amerikanske film er det under festen, at man ser brudeparret starte festlighederne med en dans, hvorefter de fleste andre også begynder at danse i par. For de små er den vigtigste del af festen selvfølgelig den alt for enormt store kage, der har flere lag end man skulle tro var fysisk muligt. Der er en lange række ting, man skal huske, når man begynder at planlægge sit bryllup, så det kan være nervepirrende også at skulle tænke på hver af de små detaljer til bryllupsfesten. Vi beskriver her de tre ting, vi mener det er allervigtigst ikke at glemme til festen.

Den første ting du skal huske er, at budgettet formentlig ikke holder til hvad som helst. Hvis du kan købe en kage med et lage eller to mindre til den halve pris, så gør da det – du skal trods alt også have råd til at leve efter brylluppet. Der er desuden mange andre ting, der er langt vigtigere at bruge penge på, såsom et hus eller for den sags skyld en tjenestepige, der kan hjælpe til i huset; noget mange forældre ville ønske de havde. Penge kan altid bruges på noget fornuftigt, så overvej om en fest nu også er det, der giver mest mening.

Noget andet du bestemt ikke må glemme er alkoholen. Du kan ikke holde en fest af nogen art i Danmark uden alkohol, hvis du vil undgå, at gæsterne bliver skuffede. Igen bør du sikre, at det ikke bliver for dyrt, men her behøver du heldigvis ikke gå på kompromis med kvalitet. Øl er sjældent det dyreste, men vinen kan nemt slå bunden ud af budgettet, hvis man ikke ved, hvilke af de billige vine, der smager lige så godt som dem, der koster flere tusinde kroner. Du går ikke galt i byen med en god rødvin som cava, og så kan du endda næsten få tre flasker for 100 kr.

Til sidst bør du huske på, at du kan have en sjov, festlig og hyggelig dag selv uden al den ekstra pynt og alle de andre ting, der er åh så dyre. Så længe du er omgivet af familie og venner bliver det en god dag, så lad være med at bekymre dig alt for meget om de små detaljer. Hvis du ikke kan formå at få det ud af hovedet, så kan du sikkert få en ven til at arrangere det hele for dig.