Stranden

De 6 mest almindelige ting på stranden

Tips

I den danske sommerhede vi har set i år er der mange, der tager til stranden. Det er der ikke noget at sige til med de rekordhøje temperaturer i både luft og vand, som kan få selv den mest hærdede dansker til at flygte til den nærmeste samling vand eller stikke hovedet under vandhanen. På stranden kan det dog være smertefuldt at nå ned til vandet, i hvert fald hvis man går i bare tæer. Når solen er fremme så meget som den har været de sidste mange uger, så bliver sandet varmt nok til at det brænder at gå på det. Badesandal er derfor en af de vigtige ting, du kan tage med til stranden og det er også den første ting på vores liste over de seks mest almindelige ting, man kan regne med at se på stranden i Danmark.

En anden af de mest hyppigt sete ting på de danske strande er mennesker. Det havde du nok ikke regnet med, men vi har såmænd mere eller mindre allerede nævnt det, så det kan heller ikke komme som nogen overraskelse. Det ville jo være underligt, hvis der var mange badesandaler uden deres ejere, men på anden anden side er der mange ting på stranden, der har mistet deres ejer.

Den tredje ting vi vil nævne er flasker, dåser og andet affald. Der er masser og plastikaffald i havene verden over, og i Danmark er der desværre også nogle, der ikke kan finde ud af at smide affaldet ud et passende sted. Det kan godt ske, at sugerør er et af de problemer, der oftest bliver nævnt, men der er bestemt også andet plastaffald, der flyder rundt i verdenshavene og ligger på strandene.

Som nummer fire på listen har vi mobiltelefoner og især smartphones. Der er åbenbart ikke nogen stedet tilbage i landet, hvor man ikke kan få øje på en håndfuld smartphones, uanset hvilken retning man peger hovedet hen. De bliver brugt til at læse ubrugelige ting på Facebook, se ligegyldige videoer på YouTube, skrive dumme ting på Twitter, lægge endnu et kedeligt strandbillede op på Instagram, sende et grimt billede på SnapChat og sidst men ikke mindst bliver de brugt til at spille de mest åndsforladte spil.

Den femte af de meste almindelige ting, man kan forvente at finde på stranden, er solcreme. Der er argumenter både for og imod solcreme, men de gode argumenter ser ud til at sige, at man bør bruge solcreme, hvis man vil undgå at blive solskoldet eller at få hudkræft.

Sidst men ikke mindst har vi det store antal af solbriller, som mest er til for at beskytte øjnene, men som bestemt også bliver brugt til at øje sejhedsfaktoren, som på et eller andet tidspunkt er blevet kædet sammen med solbriller.