Plussize

Guide til tøj i plus størrelser

Denmark

Det kan være svært at finde tøj i den rigtige størrelser, når man ikke passer ind i de normer, der findes i samfundet. For blot ti år siden var det nærmest umuligt at finde moderne tøj til store kvinder, så dengang måtte man gå rundt i tøj, der kun bekræftede samfundets ideer om, at store kvinder ikke ser godt ud. Der er heldigvis sket meget de sidste ti år, men hvis man ikke ved, hvor man skal lede, så kan det stadig være svært at finde tøj i plus størrelser. Det er lige præcis det, vil vil se nærmere på her, hvor vi forklarer, hvor det er nemmest at finde moderigtigt tøj til store kvinder, hvor der også er styr på kvaliteten.

En af de vigtigste ting, vi kan fortælle dig, er at du ikke skal regne med at finde plus størrelser i dine lokale tøjbutikker. På den anden side er det nok noget, du allerede ved, så den vigtigste ting må være, at du skal lede online, da det er her, alle de gode butikker med tøj i plus størrelse gemmer sig. Hvis du finder noget i din lokale butikker er det nok en t-shirt og et par sweatpants eller bukser til gravide, men online kan du finde alt. Mos Mosh Nederdel og bluse, blazer og jakke, top og bh – der er ikke en beklædningsdel, du ikke kan finde på internettet, og så endda til et fornuftigt beløb.

Hvis du vil have en ide om, hvor du bør starte, så led efter tøj fra cassiopeia, da det er et sikkert bud, uanset hvad du leder efter. Du kan få en virkelig pæn t-shirt for 200 kr, og det er altså ikke bare en ensfarvet t-shirt, men derimod med for eksempel abstrakte fugle i forskellige farver. Hvis du, på trods af at vi har frarådet det, beslutter dig for at lede i dit lokalområde kan du formentlig finde en Nanna XL butik i den nærmeste store eller halvstore by i nærheden af, hvor du bor, som sælger cassiopeia og en række andre mærker med plus størrelse tøj.

Et andet mærke du bør holde øje med er Ziggi, som har tøj helt op i størrelse 56 samt helt ned til størrelse small, så hvis du har tynde veninder, du gerne vil shoppe sammen med, så er det altså også en mulighed i Nanna XL butikkerne. Hvis du som vi har foreslået vælger at shoppe online, så er det nemt at bytte tøjet, hvis det enten ikke passer dig eller af en eller anden grund ikke ser ud, som du havde regnet med. Du kan såmænd også bytte det, hvis du bare har fortrudt købet, så længe du returnerer det i samme tilstand, som du modtog det i – minus eventuel plastik og så videre.