Storby

Sådan forklarer du hvor globalisering fremgår

Denmark

Det er efterhånden ved at være længe siden ordet ’globalisering’ blev til, men det kan stadig være svært at sige, hvor man kan se det, hvis man ikke lige har sat sig ned og tænkt over det et stykke tid. Det behøver du heldigvis slet ikke, for vi har tænkt længe over det for dig, så du kan bare læse vores noter her og være med på, hvordan globalisering egentlig fremgår rundt om i verden.

Vi vil først og fremmest gøre opmærksom på FN, som jo er en international organization, der hjælper med at etablere nogle fælles retningslinjer for blandt andet menneskerettigheder, så vi i fællesskab kan skælde dem ud, der ikke overholder, hvad mange vil mene burde være almindelig sund fornuft. De gør selvfølgelig meget mere end det. Klimaet er for eksempel en anden ting, der er på dagsordenen, når lederne fra de forskellige lande mødes og forsøger at nå til enighed om, hvordan vi kan redde verden i fællesskab, uden det går betydeligt ud over en enkelt aktør.

Når man kan tage på ferie stort set hvor som helst i verden og stadig ser The North Face jakker, så er det et tydeligt tegn på, at vi lever i en globaliseret verden. Der kan ske at være en i Kina, en i Tyskland, en i Vietnam og en i USA, der har præcis samme outfit på i dag, som du har. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvor kreativ du har været med at sammensætte tøj og så videre, men hvis vi i stedet ser på hver enkelt beklædningsdel, du har på, så er der helt sikkert mange rundt om i verden, der har noget mere eller mindre identisk på. Hvis man virkelig vil have noget unikt tøj på, så må man selv i gang med at strikke eller sy – og selvfølgelig uden at følge nogen opskrifter eller andet, der kan føre til, at man laver noget, nogle andre også har lavet.

Hvis du bor i en storby, så støder du højst sandsynligt på nogle meget tydelige eksempler på globalisering hver eneste dag. Det formodes for eksempel at der i London bliver talt over 300 sprog, hvilket er en del flere sprog end der er lande i verden. Immigration fra asylansøgere, flygtninge og andre kilder er også noget, der sker mere og mere af dag for dag, så du kan godt regne med, at der kun bliver mere blandede byer i fremtiden.

Sidst men ikke mindst vil vi nævne fjernsynet, som jo er én kilde til nyheder, underholdning og meget andet fra hele verden. Du kan se en film fra Hollywood efterfulgt af en film fra Bollywood efterfulgt af Olsen Banden og så videre. Mange film og kanaler vises over hele verden, så du kan sågar se de tre film samtidig med at de bliver vist i Indien og Australien.