Bestil tilstandsrapport online hvis du skal sælge bolig

Denmark

Et boligsalg er en større sag, hvor mange juridiske aspekter og lovpligtige procedurer er en nødvendig del af forløbet. Det er dog ikke værre end at det kan foretages uden at nogen brækker halsen. Men tilliden mellem køber og sælger er vigtig, og hvis man får de rigtige papirer på plads, og fremlægger den nødvendige dokumentation, så kan en bolighandel ende lykkeligt for begge parter, uden at det hele ender i et opslidende retsligt efterspil.

Det er ikke lovpligtigt at udarbejde en tilstandsrapport, når en bolig skal sættes til salg. Alligevel er det mere og mere almindeligt at en tilstandsrapport ligger i salgsmaterialet sammen med den lovpligtige energimærkning og en elinstallationsrapport. Ligger der også et tilbud på en ejerskifteforsikring, så fritages sælger nemlig for ansvar for mangler og fejl i op til ti år efter handelens indgåelse. En tilstandsrapport er således til fordel for både køber og sælger.

Eksperter på besøg

En tilstandsrapport udarbejdes af uvildige eksperter for sælgers regning. Her gennemgås boligen fra A ti Z og der udarbejdes en rapport, som så kan fremlægges for køber, så køber får maksimalt indblik i boligens faktiske tilstand. Netop den gennemsigtighed, der tilvejebringes ved fremlæggelse af en tilstandsrapport, kan være afgørende for at der opstår den nødvendige tillid, som får køber til at slå til. Der er med andre ord masser af god mening i at få udarbejdet en tilstandsrapport ved salg.

Bestil den online

Hos botjek.dk kan du udfylde en formular og indsende, med henblik på at booke tid til besøg af eksperter, der kan foretage gennemgangen af boligen og udarbejde rapporten. Inden for 24 timer vil du blive kontaktet, og I kan aftale tid til besøget. På det aftalte tidspunkt dukker eksperterne op med diverse måleapparater og kyndig ekspertise. Efter gennemgangen af boligen går der maks 48 timer, før du står med rapporten i hånden og kan videregive den til sælger.

På baggrund af denne rapport, samt de andre nødvendige papirer, kan køber let træffe en afgørelse om, han eller hun er interesseret i at købe. Herefter er det bare at underskrive købsaftalen, så er handlen i hus.